Kippendijtjes met pompoen uit de oven

Kippendijtjes met pompoen uit de oven

Vandaag had ik een heerlijk dagje doorgebracht met mijn zus en een heerlijke gember lemongrass theetje gedronken bij Little V in Rotterdam 🙂

Ik had weinig tijd om te koken dus had ik in de middag alles klaargemaakt zodat ik alleen nog de ovenschaal in de oven moest doen bij thuiskomst 🙂
Makkelijk en ook erg handig om left over groenten te verwerken op een heerlijke manier
Handig alom! 😀

IMG_5891

Ingrediënten 2 personen:
8.5khd per portie

4 kippendijtjes
1/3 pompoen
1/2 rode ui
1/4 courgette
2 champignons
1/4 rode puntpaprika
2 el creme fraiche
1 teentje knoflook
2 el rodewijn azijn
snufje paprika poeder
snufje chilipoeder
snufje korianderzaad
rozemarijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160c en snijd alle groenten in blokjes
Bak de kip dan kort bruin in wat kokosolie en strooi er wat peper en zout bij, blus het af met wat rode wijn azijn
Meng ondertussen de creme fraiche met de kruiden
Doe de kippendijtjes in een ovenschaal en spreid de groenten uit over de kip
Giet daar de gekruide creme fraiche overheen en tot slot wat rozemarijn
Bak de kippendijtjes voor 60minuten en klaar is kees!

Eet smakelijk 🙂 Een lekkere oplossing voor als je left over groenten hebt 😉

5 Reacties

  1. Wat een prachtmeiden zijn jullie!
    Recept zou de mijne kunnen zijn, want maak zoiets ook regelmatig!

  2. Wauw was heerlijk. Moest wel een half uurtje langer in de oven. En ipv rodewijnazijn balsimicoazijn gebruikt

    • Wat leuk Pam! ? Een half uurtje extra, ik denk dat het verschilt per oven! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt ☺️

      Groetjes Oanh

  3. Ik ben nu alweer 12 weken koolhydraat arm aan het eten, ben inmiddels 8 kilo afgevallen.
    Heb vanavond deze ovenschotel gemaakt het was heerlijk zelfs mijn man heeft er heerlijk van gesmuld mijn oven kon het in 40 min gaar maar heb dan ook een hele goede oven die erg heet wordt….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*