Kip Piri Piri met pompoenfrietjes

Kip Piri Piri met pompoenfrietjes

Naast de Cataplana van gisteren is Kip Piri Piri ook een typisch Portugees gerecht
Omdat ik lichtelijke heimwee heb naar Portugal heb ik ervoor gekozen om weer een Portugees gerecht te maken ๐Ÿ™‚
Het is simpel om te maken en daarnaast vind ik het erg lekker! (en spicey ๐Ÿ˜‰ )


Ingrediรซnten:

8.2khd per persoon

1/4 fles pompoen
1 kippenbout
1 peper
2 teentjes knoflook
1/6 citroen
2 takjes oregano
1/2 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snufje zout

Bereidingswijze:

Ontdoe de peper van zijn pitjes, snijd ze in 4 stukken en doe ze in een bakje
Pel de knoflookteentjes en doe ze bij de peper samen met de oregano, paprika poeder, rode wijnazijn, olijfolie en citroensap
Dit is nu de marinade voor de kip
Pureer alles dan met een staafmixer en masseer de kippenbout in de marinade
Laat het dan (het liefst) een aantal uren in de koelkast marineren
Snijd vervolgens de pompoen in friet vormpjes en strooi er paprikapoeder, chilipoeder en wat olijfolie over
Doe zowel de kip als de pompoen in de oven op 200c voor 45min (afhankelijk van je oven)

Klaar is kees! Een heerlijke makkelijke Kip Piri Piri met pompoen frietjes ๐Ÿ™‚

10 Reacties

  1. Heel herkenbaar en voor mij ook het gemis van Portugal en dat maak je weer goed met jawel, kip piri piri, maar zonder pompoenfrietjes, ??.
    Geweldig idee van je!

  2. Je website net ontdekt en zie veel lekkere recepten. De biologische kipfilet staat in de marinade voor vanavond. Ik ben benieuwd!

  3. De kip was heerlijk! De pompoenfrietjes ook, maar ik had ze iets krokanter verwacht. Deed niets af aan de smaak en de combinatie was zalig.

  4. Ineke Timmermans

    Wat een heerlijk gerecht! Ga nu een biologische pompoen met dezelfde kruiden -in plakken en ongeschild- in de oven bereiden. Ben benieuwd of dat kan.

  5. ik ga deze maken maar dan met allerlei verschillende soorten groente. Volgens mij gaan de kinderen het best lekker vinden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*