Kip met chorizo uit de oven

Kip met chorizo uit de oven


 

De afgelopen week ben ik bezig geweest om al mijn restjes uit de koelkast te gebruiken en daar een lekker maaltje van te maken
Vandaag is het een mix match geworden van Spaans en Italiaans ๐Ÿ˜›

Dit waren de ingrediรซnten met nog een kleine aanvulling ๐Ÿ˜‰

IMG_5258

Ik had dit gerecht in de middag gemaakt in een grote ovenschaal, maar eet vanavond alleen dus heb de rest bewaard en een klein ovenschoteltje gemaakt voor mezelf ๐Ÿ™‚

IMG_5266

Ingrediรซnten 4 personen

9.2khd per persoon (inclusief kaasbroodje)

  • Supersnelle kaasbroodje (klik voor recept)
  • 1 kipfilet
  • 4 kippenvleugeltjes
  • 1 mozzarellabol
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 chorizo worst
  • 1 blik gepelde tomaten (of tomatensaus)
  • 2 el kruidenboter
  • 2 el rode wijnazijn
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • snufje cayennepeper


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Snijd de kipfilet en de groenten in stukjes
Fruit in een pannetje met wat kokosolie het uitje en pers de knoflook uit in de pan
Bak de kippenvleugels en kipfilet blokjes op en strooi de kruiden over de kip
Voeg als de kip een mooi goudbruin laagje heeft gekregen de groenten en de chorizo toe
Voeg dan de rode wijn azijn toe
Na een paar minuten kunnen de gepelde tomaten en het bouillonblokje erbij en laat dit voor een aantal minuten pruttelen
Neem dan een ovenschaal en giet het geheel in de ovenschaal
Scheur de mozzarella in stukjes en spreid dit over de oppervlakte en leg de ovenschaal in de oven
Ik heb de laatste 10 minuten kruidenboter toegevoegd voor wat extra’s ๐Ÿ™‚
Na 45minuten is het klaar en kun je lekker smullen! ๐Ÿ˜€

Heerlijk met een supersnel kaasbroodje.. Eet smakelijk ๐Ÿ™‚

 


 

7 Reacties

  1. Beste Oanh, je noemt 1 kippenbouillon in de ingrediรซntenlijst. (Ik neem aan een blokje?) Maar wanneer voeg ik dit toe, bij de tomaten? Alvast bedankt voor je reactie. groetjes
    Annelies

  2. Annelies

    We vonden het de vorige keer zo lekker, dat we hem vanavond nog een keer gegeten hebben ๐Ÿ™‚
    Bedankt voor je recept!

  3. Hoi Oahn, hoeveel rode wijn azijn heb je gebruikt? Ik heb er nu een scheutje in gedaan. Maar is niet geheel duidelijk in je recept.

    Groetjes Sam

  4. Laurentina van Kinderen

    Hallo Oanh
    dit is echt een lekkere gerect maar op de eerste regel zet je klik hier voor het snelle kaasbroodje ,en als ik er dan op klik zie ik dat Error 404 ,
    ligt dat aan mijn pc of heeft iedereen dat ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*