Kip kerrie Tajine!

Kip kerrie Tajine!


 

 

Voor de challenge wilde ik deze week iets waar lekker veel groenten in zit dus heb ik gekozen voor een heerlijk Tajine gerecht!
Ik vind tajine’s toch wel een van de beste uitvindingen. Het is een kwestie van je ingrediënten kiezen, een lekkere mix van kruiden toevoegen en je laat de rest over aan de Tajine! Ideaal niet? 🙂

Ingrediënten 3 personen

7.2khd per persoon

  • 2 el kokosolie
  • 50 g ui
  • 9 kippenvleugels (of kipfilet)
  • 100 g wortel
  • 200 g flespompoen
  • 100 g knolselderij
  • 100 g aubergine
  • 50 g cherry tomaten
  • 1 afgestreken el kerrie massala
  • snuf chilipoeder
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 biologisch groentebouillonblokje
  • water
  • verse koriander

 

Bereidingswijze:

Verwarm de tajine op een vlamverdeler en doe daar de kokosolie bij.
Was, snijd en schil alle groenten in reepjes of grove stukken.
Doe de ui en kippenvleugels in de tajine en bak de kip enkele minuten mee.
Doe de rest van de groenten en kruiden erbij en meng alles goed samen.
Doe het bouillonblokje in de tajine en giet er water bij totdat de helft van de tajine gevuld is en breng het aan de kook.
Laat het ongeveer 2a3 uur doorsudderen op een laag vuurtje.
Snijd de verse koriander en garneer tot slot de tajine met de koriander.

ps: Je kunt het ook in een stoofpan klaarmaken als je geen tajine hebt!

1 Reactie

  1. Lijkt me heerlijk!
    (Ingredienten pp of voor 2 zou ik handiger vinden 😉 )

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*