Kibbeling!

Kibbeling!


 

De Wednesday Challenge van deze week zijn koolhydraatarme Kibbelingen! ๐Ÿ‘
Ik wilde graag dat het een soort van “luchtig” jasje zou worden en manย man man, wat was het een gepiel om het juiste beslag te krijgen..
Maar oke, het was het allemaal waard! Het is niet voor niets een Challenge!ย ๐Ÿค—
Je kan er van alles mee, gebakken garnalen, champignons en wat niet?!

Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 1 portie

 

Bereidingswijze:

Snijd de kabeljauw haas in rechthoekige vormen.
Verwarm de plantaardige olie in een pan. Ik heb ongeveer 700ml zonnebloemolie gebruikt.
Meng de proteine poeder, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom, zout, ei en het water bij elkaar.
Ik heb een garde gebruikt.
Let op: Het is eventjes zoeken geweest naar de juiste dikte van het beslag.
Het moet net als pannenkoeken beslag zijn. Als het te dik is doe je er nog wat water bij enzovoorts.

Kijk of de olie heet genoeg is en draai het vuur zacht tot gemiddeld. (niet te hard dus.. goeie uitleg zo he? :P)
Als je er een beetje beslag bij doet, moet de olie om het beslag bubbelen en pruttelen.

Haal de kabeljauw door het beslag, zorg dat ze goed bedekt zijn en leg ze dan voorzichtig in de pan met olie.
Haal ze eruit als ze goudbruin zijn geworden.

Geniet! X

1 Reactie

  1. Wat een werk! Gaan we niet maken en de stank in de keuken. Brrr.
    Kabeljauwhaasjes heerlijk bakken of stoven in wokgroente enz.
    Lijkt me ook echt geen gerecht voor jou ๐Ÿ˜„

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*