Indische stoof!

Indische stoof!


 

En dan is hier een Indische stoof!! Deze week is het wat later geworden omdat deze heerlijkheid heel wat uren heeft gesudderd in mijn slowcooker (klik hier om te zien welke ik gebruik) . Deze is uiteraard ook gewoon te maken in een stoofpan.
Gecombineerd met de Sajur Lodeh, de nasi (klik) of bami (bami) van de website of mijn boek, kan je nu best een leuk rijsttafeltje op tafel toveren niet?

Hier komt het recept!

Ingrediënten 3 personen

 5g khd per persoon

  • 700 g runderlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g uien
  • 100 g rode paprika
  • peper
  • 2 el azijn
  • 3 el sojasaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl sambal
  • snufje chiliflakes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 200 ml romige kokosmelk

 

Bereidingswijze:

Snijd de runderlappen in grove stukken en leg het in de slowcooker.
Kneus de knoflooktenen en snijd de ui in grove blokjes.
Voeg het samen met de rest van de ingrediënten bij de runderlappen en stel de slowcooker 2 uur in op high en daarna 4 uur op slow.

Zo makkelijk kan lekker zijn. Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*