Hele kip uit de Slowcooker!

Hele kip uit de Slowcooker!


 

Ik heb voor de eerste keer de slowcooker gebruikt voor this fine piece of chicken! ๐Ÿ‘
Het verbaasde mij dat er geen extra vocht nodig is. Er komt namelijk al veel vocht vrij!
Hij is zo ongelooflijk tender en smaakvol! Echt een mega aanrader โ˜๏ธ
Ik heb de kip gemarineerd en samen met de groenten gisteravond in de slowcooker gedaan, 6 uur op low, 2 uur op high en daarna heeft hij deze mega malse kip zelf warm gehouden op de warm houd stand.
Jullie begrijpen wel dat ik niet heb kunnen wachten tot het avondeten! ๐Ÿ˜
Natuurlijk kan je zelf variรซren met groenten. Het is allemaal lekker!

Jullie kunnen de slowcooker voor een leuke aanbieding scoren op de webshop! (klik hier)

Ingrediรซnten 4 personen

14gย khd per persoon

  • 1500 g kip
  • knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl rozemarijn
  • snuf peper
  • 350 wortelpeterselie
  • 500 g wortelen
  • 50 g rode ui
  • 100 g rode paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el balsamico

 

Bereidingswijze:

Kruid de kip met knoflookpoeder, paprikapoeder, tijm, rozemarijn en peper.
Schil de wortelpeterselie, wortel en ui.
Snijd de ui en paprika in grove stukken.
Leg een deel van de wortel/peterselie op de bodem van de slowcooker en leg daar de kip bovenop.
Verdeel de rest van de wortelen in de slowcooker en doe daar gekneusde knoflooktenen bij.
Schenk er de balsamico bij en zet de slowcooker voor 6 uur op low.
Doe daarna de slowcooker 2 uur op high.

Je kan eventueel de schaal uit de slowcooker halen en even in de oven op grillstand doen voor een knapperig kippenjasje!

Aan taaaaafel! Geniet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*