Grove stamppot van knolselderij, pompoen, spruiten en rode bieten

Grove stamppot van knolselderij, pompoen, spruiten en rode bieten

Vandaag was het weer restjes wegwerk dag!
Het is uiteindelijk een kleurrijke smaakvol maaltje geworden 🙂

Ingredienten 2 personen
13khd per persoon

4 speklappen
150 gram flespompoen
150 gram knolselderij
1 handjevol spruiten
150gram gekookte rode bieten
1/2 groentenbouillonblokje
1/2 ui

paprika poeder
knoflookpoeder
peper
zout
1 el tomatenpuree

Bereidingswijze:

Ontdoe de knolselderij en pompoen van de schil en snijd het samen met de rode bieten in stukken
Snijd het kontje van de spruiten
Marineer de speklap met de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en tomatenpuree (het liefst een paar uur laten marineren)
Doe de knolselderij, pompoen en spruiten in een pan met water koken totdat ze beetgaar zijn samen met het bouillonblokje en giet ze dan af
Snijd dan het uitje in kleine blokjes en fruit het in een pan met boter
Doe de speklappen bij de uitjes en bak de lappen totdat ze bruin zijn
Haal de lappen dan uit de pan en doe wat water en mosterd bij het bakvocht voor een heerlijke jus
Ik heb de rode bieten in blokjes gesneden en kort in een pan meegebakken en vervolgens bij de pompoen, knolselderij en spruiten gedaan en licht geprakt

Maak dan je bord op met de grove stamppot, speklapje en wat heerlijk jus en eet smakelijk! 🙂

2 Reacties

  1. Hoeveel khd staat er namelijk niet bij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*