Gevulde spitskool met tomatensaus

Gevulde spitskool met tomatensaus

Ik trek in een pasta gerechtje, maar dan nรฉt even anders. Ik had alles in huis en spitskool?! Even bedenken wat daarmee allemaal kan.. Omwikkelen om het gehakt leek mij een goed idee! ๐Ÿ™‚ Dit gerechtje heeft een vernieuwende smaak dan de spirelli pasta ๐Ÿ˜€ Het gehakt heeft in dit gerecht ook een andere touch,ย  heeeerlijk! ?

Ingrediรซnten voor 3 personen:
9khd per portie

Zelfgemaakte tomatensaus:
500gr tomaten
2 tenen knoflook
1 bos basilicum
Olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze tomatensaus:
Leg de tomaten een in schaal kokend water totdat je de velletjes kunt verwijderen
Snij de tomaten in blokjes
Bak de knoflook en voeg de tomatenblokjes toe en laat het een paar minuten pruttelen
Voeg de basilicum, peper en zout toe en laat het ongeveer 10mins op een zacht vuurtje staan
Pureer het geheel en voeg naar smaak wat kruiden toe die je lekker vindt
Nog even op een laag vuurtje laten staan en smullen maar! ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten spitskool rolletjes:

1/2 Spitskool
300 gram Gehakt
1 Ui
2 tenen knoflook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Kruid het gehakt met de ui, knoflook, zout en peper
De spitskool kort blancheren om de bladeren soepel te maken
Maak ovale vormpjes van het gehakt
Wikkel een spitskool blad om een ovale gehaktbal, herhaal dit totdat de gehakt op is
Plaats de gevulde spitskool blaadjes naast elkaar in een ovenschaal
Giet vervolgens de tomatensaus over de gevulde spitskool blaadjes
Strooi het af met wat Parmezaanse kaas
Laat het 60min in de oven staan en eet smakelijk! ๐Ÿ™‚

5 Reacties

  1. Toevallig net spitskool in huis, ga het maandag maken ?

    • Ik vind hem heerlijk Willeke! Ik had hem ook bij de workshop op het menu gezet en hij viel goed in de smaak ? Eet smakelijk alvast!

  2. Heerlijk gegeten. Dank je wel voor dit super gerecht. Heb wel een vraagje. Er staat dat het 60 min in de oven moet maar dat ging bij mij mis, was veel te lang. Klopt het dat het korter in de oven moet.

    • Hoi Corinne, wat fijn dat het heeft gesmaakt! De tijd varieert per oven. Bij de een gaat het sneller dan bij de ander! Volgende keer iets korter dus ?

      Groetjes Oanh

      • Oanh ik ben heel slim bezig geweest hahahaha. Ik heb het Recept verkeerd gelezen. Snapte er niets van waarom 60 min maar ben nu de Chinese kool rolletjes aan het maken en toen werd het me duidelijk. Had het gehakt niet rauw in de spitskool gerold. Nu snap ik de 60 min wel.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*