Gevulde kruidenkaas kipfilet met Caprese salade

Gevulde kruidenkaas kipfilet met Caprese salade


 

Een van de favoriete recepten van mijn vriend is deze gevulde kipfilet met kruidenkaas uit de oven πŸ™‚
Het is erg eenvoudig om te maken en erg lekker!

IngrediΓͺnten 2 personen

4.7khd per persoon

  • 2 kipfilets
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 100 gram kruidenkaas
  • 150 gram cherry tomaten
  • 125 gram mozzarella bolletjes
  • 1 volle hand verse basilicum
  • 2 el balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c
Snijd de kipfilets in en vul de kipfilets met kruidenkaasWikkel het ontbijtspek om de kipfilets en leg ze in een ovenschaal
Doe er wat tomaatjes bij en sprenkel olijfolie en wat peper over het geheel
Bak de kipfilets voor 40 minuten in de oven

Maak ondertussen de Caprese salade door de tomaatjes in tweeΓ«n te snijden
Doe de mozzarella bolletjes samen met de grof gesneden basilicum bij de tomaatjes
Hussel alles door elkaar samen met de balsamicoazijn, peper en zout

En klaar is dit smaakvolle makkelijke maaltje!

7 Reacties

  1. Heerlijk en er leg er in parten gesneden citroen bij en gewoon een hele knoflookbol in partjes en ongeschild, want is niet nodig. Later zuig je hem op, want de schil is verdwenen. De citroen geeft een aparte smaak en verse thijm takjes erop nog beter!

  2. Ik heb vorige week dit recept gemaakt, alleen lag alle kaas in de ovenschaal ipv in de kip.
    Ik heb expres het uiteinde vd bacon niet aan de kant waar ik de kip had ingesneden gedaan en toch zat er geen kaas meer in de kip…..heb je een tip hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

    • Hoi Femke,

      Wat jammer dat de kaas uit de kip is gedropen! Welke kruidenkaas heb je gebruikt? Niet de zachte roomkaas toch? Dat is het eerste waar ik aan kan denken.

      Groetjes Oanh

      • Klopt ik heb van die smeerbare kruidenroomkaas gebruikt….ik begrijp uit jouw reactie dat dit niet de goede is πŸ˜‰
        Wat voor soort kaas moet het wel zijn?

        • Ik gebruik de kruidenkaas van bijvoorbeeld Garlan. Als je die op google intypt zul je hem vinden! ☺️

      • Je hebt nog geen antwoord Femke, maar ik gebruik bijvoorbeeld plakken belegen kaas en rol er de filet in en daarna de ontbijtspek of couburgerham is ook lekker.
        Dan smelt de kaas niet weg. Op de foto van het recept te zien, lijkt het me ook gewoon zachte kruidenkaas, want anders hoef je de kipfilet ook niet door te snijden.
        Beetje experimenteren.

  3. Dank jullie wel voor de reacties!
    Wat je zegt Leone is gewoon belegen kaas inderdaad ook een optie, bedankt voor de tip.

    Misschien ligt ook aan het merk vd kruidenkaas, ik had die vd Lidl. Zal de volgende keer die van garlan proberen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*