Gepocheerd eitje met asperges en champignons

Gepocheerd eitje met asperges en champignons

Het eerste weekend van het nieuwe jaar luid ik in met deze luxe left over brunch!
Restjes wegwerken is het leukste wat er is, het geeft je de mogelijkheid om van kleine hoeveelheden een nieuw geheel te maken. En het is vaak nog lekker ook!

Ingrediënten:
4 asperges
1 ei
geraspte kaas
1 grote champignon
3 plakjes salami
1/2 tomaat
azijn
peper
zout

Bereidingswijze:
Blancheer de asperges kort in kokend water voor ongeveer 4 minuten
Snijd de champignons in plakjes en bak ze met de asperges kort in een pan en doe op het laatst de plakjes salami erbij
Kook ondertussen water in een pan met een scheutje azijn
Roer in het water totdat er een kolk ontstaat en breek het eitje voorzichtig in het midden van het kolkje
Laat het ei 3 minuten in de pan koken
Maak een bord op met de asperges, champignons, salami en strooi daar geraspte kaas overheen
Leg het gepocheerd eitje er bovenop en strooi er wat zout en peper over
Snijd tot slot het tomaatje in stukjes en eet smakelijk!

Eenvoudig, lekker en gezond!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*