Gado Gado met tofu

Gado Gado met tofu


 

 

Ik heb ontdekt dat taugé een onwijs goede vervanger is voor een hoop Aziatische gerechten.
Taughetti en de snelle bami (klik voor de links) zijn ook heerlijk met taugé!
Taugé vind ik fijn omdat het licht is, fris en het heeft een heerlijke bite 🙂
Bij de gado gado hoort taugé en een smakelijke satésaus (die overigens helemaal niet moeilijk is om te maken!)

Ingrediënten 1 persoon

6khd exclusief satesaus (khd satésaus hangt af van het merk van de pindakaas)

  • 100 gram taugé
  • 3 snijbonen
  • 1/5 Chinese kool
  • 1/6 puntpaprika
  • 200 gram tofu (je kunt ook prima kipfilet gebruiken)
  • 1 ei
  • 1 el sambal
  • 4 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • sesamzaadjes
  • koriander
  • bosui

 

Saté saus:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kokosolie
  • 70 ml amandelmelk (of sojamelk of water)
  • 1/2 el sambal
  • 1 el sojasaus
  • 1 el pindakaas (lidl)

 

Bereidingswijze:

Laat de tofu goed uitlekken en snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1cm (als ze goed uitgelekt zijn, krijgen ze bij het bakken een krokanter korstje)
Marineer de tofublokjes in de sambal, sojasaus en sesamolie
Snijd ondertussen de Chinese kool, snijbonen en paprika in repen
Kook een pan met water en doe daar de snijbonen in en doe het eitje erbij
Kook het voor 6 minuten en doe vervolgens de Chinese kool erbij
Giet alles af en laat de eieren schrikken onder een straal stromend koud water
Blancheer de taugé kort (een paar seconden) in kokend water

Bak de tofu goudbruin in wat olijfolie en doe de rest van de marinade erbij
Doe in de laatste 2 minuten de repen paprika erbij

Maak tot slot de satésaus door de knoflook fijn te snijden en te fruiten in kokosolie en sambal
Doe vervolgens de pindakaas, melk en sojasaus bij en roer het tot de juiste dikte
Als het te dik is doe je er meer melk bij en anders meer pindakaas

Leg dan de taugé op een bord met de Chinese kool, snijbonen, tofu, satésaus en het eitje
Strooi er tot slot nog wat fijngesneden koriander, sesamzaadjes en gesneden bosui bij

Klaar is de heerlijke gado gado! Eet smakelijk 🙂

2 Reacties

  1. miranda slingerland

    Vandaag heb ik dit gegeten super lekker voor herhaling vatbaar

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*