Carrot Cake!

Ik heb deze fantastische carrot cake gemaakt! Hij is makkelijk om te maken, smaakt heerlijk en is perfect voor bij een feestje of stiekem voor jezelf!

Klik hier voor meer taart recepten.

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Bestel mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Carrot Cake!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 4.8 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Cream laagjes


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Kluts de eieren met de kwark en vanille extract.
Voeg de droge ingrediënten toe en roer het tot een egaal mengsel.
Rasp de wortel en roer de wortel samen met de gesmolten boter door het mengsel.
Verdeel het mengsel over 2 vormpjes van 18 diacm (je kan ook 1 grote cake bakken in 1 springvorm. Let er wel op dat hij goed gaar is in het midden.
Bak de cake 40 minuten in de oven.

Maak ondertussen de creamy cream door de mascarpone, slagroom, vanille extract en erythritol bij elkaar te mixen.
Laat de cakes volledig afkoelen. (Snijd de cake horizontaal doormidden als je er 1 heb gebakken)
Verdeel de helft van de cream over het eerste carrot cake en de andere helft over het tweede deel.
Leg de laagjes cake vervolgens op elkaar, rasp er nog wat wortel over en strooi er een beetje kaneel bij.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, carrot, cake, wortel, taart, gebak

Heb je mijn ebook “Makkelijke, snelle en toegankelijke recepten al gezien”?

47 Comments

  1. ik vind um helemaal geweldig en ohhh wat lekker ,deze wordt het dit weeked,dank je wel Oanh

  2. Top Oanh!!!
    Dat er nog maar veel vlogs mogen volgen!!

  3. Leuk gedaan hoor en vrolijk deuntje. Ik ga het morgen maar eens proberen!

  4. ziet er goed uit! Ben eigenlijk weg van al je recepten, helaas iets te weinig tijd om alles te maken.. maar deze gaan we zeker maken!

    • Ohh dankje voor je compliment Marije! En leuk dat je de carrot cake gaat maken. Eet smakelijk alvast! ?

      Liefs Oanh

  5. joke holscher

    Lijkt me heerlijk, ga ik vanmiddag maar eens maken

  6. Whaa, ik dacht wat gaat ze met het klontje beslag doen dat er naast viel! En ja hoor net als ik zelf doe, ging het in de kom! Je likte nog net de spatel niet af, wat ik vaak wel doe.
    Rot gewoonte!
    Leuk filmpje hoor en ik ga hem maken, maar had jij al een Carrot cake achtig iets?

  7. Je bent mn Heldin Oahn!!!! Yeahhhh carrotcake!! Ik ben superblij, hij koelt nu af, straks besmeren en dan vanavond ga ik van een stukje genieten.

  8. Yes! De carrotcake! Thanks Oahn!!
    Onwijs handig die vlog
    Ik heb mezelf de cake als beloning belooft als ik er weer 3 kg af heb, want ben weer even streng kha bezig ?

  9. Jaaaaa! De carrotcake dank je Oahn!!
    Heel handig en fijn die vlog!
    Nog 3 kg en dan maak ik hem als beloning ? Ben nu weer even streng kha bezig

  10. Hij is echt super lekker!!! Vanmorgen gemaakt, nu lekker bij de thee genieten en morgen gaat ie mee als we een stuk gaan wandelen met dit mooie weer!! Bedankt voor je recept

  11. Zou het ook met vloeibare zoetstof kunnen ipv kristal zweet? Hij lijkt me heerlijk?

  12. joyce wethmar

    Kun je ipv de kristal sweat ook vloeibare stevia gebruiken?

  13. Ik heb hem vandaag gemaakt, en hij is heerlijk! Heb ook je boek vandaag binnen gekregen dus ga nu met een kopje koffie het boek vol heerlijke recepten bekijken.

    • Wat leuk Cristina! Fijn dat de carrot cake je heeft gesmaakt ☺️ Veel plezier met het boek! ✨

      Groetjes Oanh

  14. Manon Kokjé

    Hi Oahn…kan je ipv Philadelphia ok mascarpone gebruiken? Lijkt me zelf lekkerder…liefs Manon

  15. Hij is echt fantastisch.
    Bedankt voor dit heerlijke recept 🙂
    Groetjes Kimberly

  16. Vandaag deze taart gemaakt……het is echt een feestje….zo super lekker. En zeker voor herhaling vatbaar

  17. Hoi Oahn, de carrot cake is heerlijk. Ik heb nog wel een vraagje over het recept. Je gebruikt gesmolten boter, waar in traditionele recepten olie wordt gebruikt. Is dat omdat dat beter werkt met amandel – en kokosmeeel? Of is alleen dit alleen vanwege de smaak? Zou het net zo goed werken met olie?

    • Hoi Caroline,

      Wat fijn dat je de carrot cake lekker vindt! Olie kan ook prima, alleen vind ik de baksels wat droog met olie 🙂

      Groetjes Oanh

  18. Kun je ook grotere bakvorm gebruiken en alle beslag in één kom en dan bodem doormiddensnijden?

  19. Ben de taart nu aan het maken. Hoop dat het lekker is.

  20. Ik ga m vandaag maken mijn oma is bijna jarig daarom

  21. Is de cake in te vriezen? Zou graag een taart maken die ik in kan vriezen en bij een verjaardag of zo een stukje meeneem zodat ik ook wat lekkers kan nemen.

  22. Zou je het vanille extract / aroma ook kunnen vervangen door vanille poeder?

  23. Judith Visser

    Tijdens het deeg maken bleek dat ik de goede bakvormen niet had, dus toen punten gemaakt in de triangelvorm en horizontaal doorgesneden en gevuld! Van de acht taartjes zijn er nu nog maar zes, want mijn man (niet kha en hij lust ook geen roomkaas of mascarpone) kon er ook niet afblijven. Heerlijk! Wat een goed recept. Dank je wel.

  24. Kun je ipv sukrin ook honing gebruiken? En hoeveel eetlepels zou je dan nodig hebben?

  25. Zojuist heb ik de carrot cake gemaakt. Dit is mijn lekkerste baksel tot nu toe. Wauw wat is het heeeeerlijk!!!

  26. Kun.je hem ook maken in een gewone taart vorm ?

  27. Gisteren gemaakt en wat was hij lekker, echt heerlijk! Kon ik op mijn verjaardag toch mooi taart eten .

  28. Hai kan ik ook iets in de plaats van eiwitpoeder gebruiken? Ik heb dat niet in huis….

Laat een antwoord achter aan joyce wethmar Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.