Frambozen Monchou taartje

Frambozen Monchou taartje

Ik had nog slagroom, monchou en frambozen in de koelkast staan
Dat vraagt om een mini frambozen monchou taartje! πŸ™‚

Ingredienten 2 personen:
3.2khd per persoon

50gram monchou
75ml slagroom
4 frambozen
vanille extract
stevia
1 blaadje gelatine
limoensap 1/2 limoen

1/2 recept kaneel crunchies bodem (klik voor het recept)

Ik heb een 11.5cm vormpje gebruikt πŸ™‚

Bereidingswijze:

Maak de kaneelcrunchies volgens recept in het springvormpje
Laat het afkoelen en maak dan de vulling door alle ingredienten te mengen met een mixer behalve de gelatine
Laat de gelatine in een bakje met koud water weken totdat het slap is geworden
Als de bodem is afgekoeld warm je het slappe gelatineblaadje op in een pannetje met 2 el water totdat het blaadje volledig is opgelost
Giet de gelatine vervolgens in het mengsel met monchou en meng het goed samen
Giet dan het mengsel bovenop de bodem en laat het minimaal 2 uurtjes opstijven in de koelkast

Klaas is kees! πŸ™‚ Een simpel frambozentaartje!

6 Reacties

  1. Heel erg lekker en fris taartje. Heb voor t eerst gelatine gebruikt, ben niet zo’n keukenprinses, maar zelfs mij is dit gelukt!

  2. Gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk. Ik heb de kaneel crunchies vervangen door de granola reep (puur haver, zaden, pitten, noten, kokos en witlofwortelextract), te koop bij de aldi. De biscuit verkruimeld en een beetje gesmolten echte boter er door heen.
    Zo zijn ze nog sneller klaar. Opmaak in een glas en als topping een schepje zelfgemaakt kersenjam (zonder suiker natuurlijk)
    Zag er super uit en heerlijk kan ik ook een taartje mee eten op verjaardagen.
    thx voor recept.

  3. Linda Noorlander

    Ik had de bodem ook gebruikt voor een kwarktaart, maar vond de bodem erg taai worden. Was niet knapperig meer.

    • Ah! Dat is vervelend.. Wat je ook kunt doen is de kaneel crunchies gebruiken als bodem. Dan zal het helemaal goed moeten komen! πŸ™‚

  4. Ik vind de kaneel crunchies niet lekker.
    Wat zal ik anders als bodum kunnen doen, wat wel betaalbaar is…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*