Frambozen bramen taart!

Frambozen bramen taart!


 

Ik heb plotseling een vrije zondag! Daar ga ik van genieten met deze frambozen bramentaart 🙂
Hij is makkelijk om te maken en super lekker!

Ingrediënten 1 taart met 8 puntjes

2.4 khd per punt (excl fruit)

  • 40 g boter
  • 100 g amandelmeel
  • 20 g gebroken lijnzaad
  • 10 g stevia kristal suiker
  • 1 eiwit
  • 2 tl kaneel

 

Vulling:

  • 4 gelatineblaadjes
  • 30 g stevia kristal suiker
  • 3 tl vanille aroma
  • 250 slagroom
  • 350 g kwark
  • optioneel: Bietensap of natuurlijke rode kleurstof (voor de kleur)

 

Fruit smaakjes:

  • frambozen
  • bramen
  • bosbessen
  • aardbeien

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c.
Smelt de boter en meng het amandelmeel, gebroken lijnzaad, stevia, eiwit en kaneel bij de boter.
Verdeel het beslag over de springvorm (21cm) en bak de bodem voor 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de gelatineblaadjes in een bakje met een ruime hoeveelheid koud water te leggen.
Klop de slagroom lobbig met stevia en de vanille en roer de kwark bij de slagroom.
Pureer het fruit en roer het bij het kwark mengsel.
Als de bodem klaar is en afgekoeld, verwarm je de gelatineblaadjes in een pannetje met 5 el water totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost.
Doe de gelatine bij het kwarkmengsel en giet het bovenop de boden.
Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met fruit of andere koolhydraatarm verantwoord lekkers 🙂

Enjoy en fijne zondag!

X

8 Reacties

  1. Mmm, dit wil ik maken! Het ziet er fantastisch uit. Kun je me vertellen hoeveel fruit er ongeveer nodig is voor de vulling? Alvast bedankt!

    • Hoi Anouk,

      Je kunt net zoveel gebruiken als je wilt! Hoe meer je gebruikt, hoe meer roze de taart wordt 🙂

      Groetjes Oanh

  2. Hoeveel fruit doe je hierin

  3. De taart is heerlijk ?

  4. Hoeveel gram gelatine moet er in?
    Vorige week heb ik de taart gemaakt met 4 kleine bladen gelatine, helaas was de taart niet stijf. Was een zachte mousse, die wel lekker was.

  5. Ik word geen wijs uit de verschillende soorten Stevia kristal suiker. Lastig omdat de zoetverhouding van de verschillende merken en soorten verschillend is.
    Welk meek heb jij hier gebruikt??

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*