Feestelijke taart

Feestelijke taart

Conny, een lid van mijn facebook blog herinnerde mij aan een heerlijke taart die ik voor mijn verjaardag heb gemaakt! Even een deelmomentje voor jullie ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten taartbodem:

50 gram gemalen kokos
60 gram Griekse yoghurt
1 el gesmolten boter
1 el gesmolten kokosolie
1 ei, alleen het eiwit
snufje koekkruiden

Bereidingswijze taartbodem:

Verwarm de oven voor op 180c
Smelt de boter
Voeg dan alle ingrediรซnten bij de gesmolten boter en druk het goed aan in een taartvorm op bakpapier
Bak de taartbodem dan voor 15min in de oven totdat de bodem hard is ๐Ÿ™‚
Laat het vervolgens afkoelen

Ingrediรซnten vulling:

500 gram kwark of Griekse yoghurt
250 ml slagroom
5 gelatine blaadjes
2 aardbeien
stevia

Bereidingswijze vulling:

Laat de gelatineblaadjes eerst 5minuten weken in water, vervolgens in een pan met 5 eetlepels water heet laten worden (niet laten koken)
Meng ondertussen de Griekse yoghurt of kwark samen met de slagroom
Mix er twee aardbeien bij voor de smaak en kleur en doe er een paar druppels stevia bij
Als de gelatine is gesmolten in het pannetje voeg je het bij het mengsel
Giet het vervolgens in de taartvorm bovenop de taartbodem
3 uur laten opstijven in de koelkast en hij is klaar om opgesmikkeld te worden! ๐Ÿ˜€

20 Reacties

  1. zo, die zit net de koelkast binnen, benieuwd ! vanavond proeven ๐Ÿ™‚

    grts
    dorine

  2. heb een heel kritische proever erbij, (schoonma) die niet kharm eet :p
    ze kreeg al heel de dag niets anders te eten dan wij, op wat pasta na deze middag, en tot nu toe vond ze alles lekker ๐Ÿ™‚
    vanmorgen ontbijtpannenkoekjes klaar gemaakt
    deze middag rauwkostslaatje met gerookte vis (en voor haar dus wat pasta erbij) en voor ons een notenbroodje (ze wou ook zo een, en is ook goedgekeurd :p )
    vanavond maak ik courgetti met spaghettisaus (voor haar toch wat gewone spaghetti klaar houden, hahaha)
    en voor dessert de taart he !

    ze weet dat dit nu allemaal van receptjes van ons “dieet” en kreeg de reactie , dit is toch geen dieetkost ??? dit is lekker allemaal, tuurlijk, maar dat weten wij al lang ๐Ÿ™‚

    • Hoi Dorine,

      Ik ben erg benieuwd wat jij en je schoonma van de taart vindt! ๐Ÿ˜€
      Je bent goed bezig zo te zien ๐Ÿ˜‰ Helemaal kha proof! En het is inderdaad een feest koolhydraatarm eten ๐Ÿ˜‰

      Groetjes Oanh

  3. taart was lekker ! is zeker voor herhaling vatbaar

    schoonma vond ze ook heel lekker, niet zwaar en ook niet te zuur of te zoet, lekker fris ๐Ÿ™‚
    dat was haar comentaar :p

  4. Hi, deze lijkt me lekker voor de verjaardag van mijn man. Alleen kan je cocosolie ook door iets anders vervangen? Ik heb dit niet in huis

  5. Oh en gemalen kokos kan vervangen worden door kokosmeel? Of is dat iets anders?

    • Hoi Carolien,

      Je zou roomboter kunnen gebruiken en je kunt de kokosrasp ook vervangen met kokosmeel โ˜บ๏ธ Veel plezier en alvast eet smakelijk!

  6. hoeveel khd zitten in 1 punt?

    • Hoi Chantal,

      De hele taart is ongeveer 24khd (afhankelijk van de producten die je gebruikt) dus als je er 8 punten uit haalt is het ongeveer 3khd per punt ๐Ÿ™‚

      Groetjes Oanh

  7. Annemieke

    Wat is de maat van de springvorm van deze taart?

  8. Merikke

    Hoi!! Heerlijk deze taart.! Ik heb hem
    Met limoen gemaakt. Vraagje, kan ik hem ook invriezen? Groetjes!

  9. Ben heel benieuwd en wil t vanavond proberen. Maar wat bedoelen ze met gemalen kokos? Want je hebt kokosmeel en geraspte kokos dat is ook heel fijn.

  10. moet de slagroom eerst stijfgeklopt worden, of kan hij er vloeibaar doorheen??

  11. Is dit met stijfgeklopte slagroom of gewoon vloeibare??

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*