Crispy courgette sticks

Crispy courgette sticks

Tijd voor een snack!
Deze courgette sticks zijn leuk als tussendoortje, snack of een borrelhapje 🙂
Courgettes met een crispy bite! Erg eenvoudig en lekker 🙂

Ingrediënten 1 persoon:
4khd per portie

1/2 courgette
1 eiwit
parmezaanse kaas
paprika poeder
chili poeder
zout

Bereidingswijze:

Snijd de courgette in sticks, niet te dik, anders worden ze niet lekker crispy
Leg de sticks op een theedoek en strooi en zout overheen zodat het vocht uit de courgette trekt
Dek het af met nog een theedoek en laat het ruim een uur staan

Verwarm dan de oven voor op 200c
Leg twee bakjes klaar, 1 met het eiwit en de ander met parmezaanse kaas en een flinke snuf paprikapoeder en een beetje chilipoeder
Haal dan één voor één de courgette sticks door het eiwit bakje en vervolgens door het bakje met parmezaanse kaas
Leg ze vervolgens op bakpapier en bak ze voor 30min af in de oven

Klaar is kees! Een heerlijk snackje voor tussendoor 🙂

15 Reacties

  1. Gaan de sticks door die bakjes?? (

  2. Dit is zo vreselijk lekker. Kan het iedere dag wel eten. Ook een lekker alternatief voor patat.

  3. Heerlijk als ontbijt .voorherhaling vatbaar .Ga ze straks nog een keer maken voor de avond snack.
    Bedankt voor de mooie gerechten.

  4. Moet het zout er na dat uur afgespoeld worden?

    • Hoi Barbara, ik heb het zout eraf gedept. Van afspoelen wordt het weer nat terwijl het de bedoeling is dat het vocht uit de courgette trekt 🙂

      Groetjes Oanh

  5. Hoi, lijkt me heerlijk, maar begrijp het eiwit niet.
    Ik paneer meestal en dus altijd met een geklopt ei met een beetje water of melk en vraag me af, waarom alleen eiwit. Ken het niet.

    • Een heel eitje kan ook gewoon hoor ? Ik doe alleen eiwit omdat het de courgette sticks dun zijn. Als het een stuk vlees was geweest had ik waarschijnlijk een heel ei gebruikt ☺️ Eigeel maakt de boel wat zwaarder en grover namelijk.

  6. Zou ik deze paneer (eiwit en parmezaanse) ook kunnen gebruiken voor plakken kaas met gourmetten?
    Of toch beter paneren met bv een fijngemalen koolhydraatarme cracker?

    • Hoi Linda,

      Sorry hoor, je vraag was me ontschoten. Maar bedoel je de plakken kaas paneren of plakken kaas gebruiken om te paneren?

      Groetjes Oanh

  7. Gerda van der Flier

    Ik heb al een paar keer deze heerlijke courgettesticks gemaakt voor 2 personen. Het is lastig om in te schatten hoeveel gemalen parmezaanse kaas en eiwit je nodig hebt. Bovendien hou ik steeds 2 eierdooiers over. Met die restjes heb ik nu de volgende dag een heerlijke bloemkoolschotel gemaakt. Een beetje van mezelf, een beetje van Oanh en een beetje van AH 🙂
    Neem voor 2 personen courgettesticks ( van een flinke courgette of twee kleintjes) een ons parmezaanse kaas met de voorgeschreven kruiden en twee eiwitten. Zie verder het receot van Oanh. Je houdt dan flink wat parmezaanse kaas over. Meng dat met het overgebleven eiwit en de twee dooiers. Doe er de volgende dag nog een ei bij om het wat vloeibaarder te maken.
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel plm 400 gr bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie waar je flink wat kerrie door hebt geroerd. Doe de schotel een kwartier in de oven. Haal er uit en verdeel het kaas/eimengsel er over. Nog 5 minuten in de oven en daarna 5 minuten onder de grill.
    Met dank aan Oanh voor de inspiratie!

  8. ga ze morgen maken !!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*