Crispy chips met guacamole dip!

Crispy chips met guacamole dip!


 

De ideale snack voor in het weekend bij een film is chips met een frisse guacamole dip!
Het is snel en super makkelijk om te maken en ook nog eens lekker . Wat wil je nog meer ๐Ÿ˜‰

Ingrediรซnten 2 personen

3.2 khd Guacamole
0.5 khd Chips

  • 20 kleine salami plakjes
  • 20 kleine hoopjes geraspte kaas

 

Guacamole dip:

  • 1 avocado
  • 50 gram creme fraiche
  • 1/4 sjalot
  • klein stukje spaanse peper
  • peper
  • limoensap
  • 3 tommie tomaatjes

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Leg de plakjes salami en de kleine hoopjes geraspte kaas (je kunt er nog een beetjepaprikapoeder overheen strooien) ย in de oven en bak ze voor 15 a 20 minuten af (totdat de geraspte kaas goudbruin is)
Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster

Maak ondertussen de guacamole door de avocado fijn te prakken en daar de creme fraiche bij te mengen
Snijd de sjalot, de peper en de tommies klein en doe het bij de guacamole
Knijp er tot slot wat limoensap en peper bij.

9 Reacties

  1. Margareth van Tol

    Wat een leuk recept! Maar ik sta verbaasd dat salami en geraspte kaas worden gebruikt. Dacht dat dit een dikmaker was?

    • Het is wel vettig, maar zowat koolhydraatvrij ๐Ÿ™‚ Dus koolhydraatarm
      is het zeker! โ˜บ๏ธ

  2. Christel

    Maakt het nog uit welke kaas je hiervoor gebruikt? Of is jong belegen 48+ gewoon goed hiervoor?

  3. Heerlijk, maar ik heb toch een vraagje.
    Crรจme fraรฎche is toch voor soep en andere warme gerechten? Is sour cream dan niet een betere optie aangezien die voor koude gerechten is? ?
    Dank je wel voor je antwoord alvast…heb altijd ‘problemen’ met die 2 ??

    • Hoi Melany,

      Je kunt het zowel koud als warm gebruiken hoor ๐Ÿ™‚ Zure room is beter voor warme gerechten omdat het zou kunnen schiften.

      Groetjes Oanh

  4. Nee zure room niet voor warme gerechten gebruiken. Crรจme fraรฎche (moet ook minstens 35% ver bevatten) gebruik je voor warme gerechten, zure room (bevat 18% vet) juist voor koude gerechten het bevat minder vet en kan gaan juist daardoor schiften in warme gerechten.

    • Ohh ja dat bedoelde ik! Haha! Zure room beter voor koude gerechten omdat het anders kan gaan schiften ??. halfvolle creme fraiche is alleen geschikt voor koude gerechten en de creme fraiche met een vetpercentage van 35% kan zowel voor warm en koude gerechten gebruikt worden.

  5. Heb t net gemaakt, lekker hoor! Bedankt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*