Creamy taartjes met crunchy bodem!

Creamy taartjes met crunchy bodem!


 

Voor deze challenge day heb ik deze super leuke taartjes gemaakt!
Ze zijn onwijs leuk om te serveren voor Pasen maar kunnen ook prima als dessert, verjaardagsgebakje of high tea πŸ™‚

Wederom is dit recept erg makkelijk om te maken en o zo lekker! Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 5 taartjes

3.4khd per taartje

Bodem:

 

Vulling:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediΓ«nten voor de bodem samen en rol het uit over een vel bakpapier (ongeveer 0.5mm)
Doe het 20a25 minuten in de oven (totdat het knapperig is)

Maak ondertussen de vulling door de slagroom stijf te kloppen.
Laat de gelatine weken in een bakje koud water.
Mix de roomkaas met de Sukrin en vanille bij de slagroom.
Los de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje met 5el water en doe het bij het slagroommengsel.

Breek de bodem in grove stukjes en verdeel het over 5 steekvormpjes en druk het goed aan (ik heb steekvormpjes gebruikt van 8diacm)
Doe dan het slagroom mengsel over de bodem en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Snijd voorzichtig de randjes los en verwijder de steekvormpjes.
Garneer de taartjes met rood fruit en strooi er eventueel Sukrin Melis (klik) over.

Geniet en fijne dagen! X

 

5 Reacties

  1. Mirella Mock

    Hoi Oahn, deze zien er heerlijk uit. Maar begrijp ik het goed dat je de crunchy bodem verkruimeld in de steek vorm? Of blijft het al met bakken kruimelig en wordt het geen hele bodem?

  2. Wat ziet dit er weer lekker uit. Maar net zoals de vorige vraagster, zit ik ook met een vraag. Je schrijft: Na het bakken in stukjes breken en dan in vormpjes doen en aandrukken. Is het dan de bedoeling, dat het geheel verkruimeld? En hoe is het dan mogelijk dat die bodem weer een geheel wordt. Bedankt nogmaals voor al die lekkere recepten. Ik ben ook een enthousiaste fan van je beide boeken.

  3. Klopt de temperatuur en de tijd wel voor het bakken van de ‘koek’?
    Bij mij was het na 15 minuten al oneetbaar verbrand langs de rand. Gelukkig nog wel net voldoende kruim om vanmiddag twee taartjes te kunnen maken. Ik heb het kruim even voorgeproefd en het smaakt verrukkelijk.

  4. Een hele taart voor mezelf is wel veel. Kan ik de rest invriezen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*