Courgetti scampi

Courgetti scampi

Dit gerecht behoort zonder twijfel tot de top 3 van mijn lunchies of dinner gerechten! De combinatie kruidenkaas pesto vind ik simpelweg heerlijk. De courgetti, garnalen en parmezaanse kaas maken het voor mij helemaal af! Een gerecht om mijn vingers bij af te likken! ??

Ingrediënten voor 1 persoon:
8
khd per portie

1/2 courgette
6 garnalen
Kokosolie
2 el Kruidenkaas
2 tl pesto
Parmezaanse kaas
Peper

Bereidingswijze:

Rasp met een spirelli (en anders gewoon snijden) de courgette in sliertjes
Bak de garnalen met kokosolie en wat peper
Voeg na enkele minuten de kruidenkaas, pesto en peper toe
Schep op en maak het af met wat Parmezaanse kaas

Eet smakelijk! 🙂

Dit gerecht kan ook worden gebruikt als diner. Ik zou dan de hoeveelheden verdubbelen 🙂

19 Reacties

  1. Melanie

    Wat een goddelijk gerecht!
    Ik ben het nu aan het eten en ik wou even mededelen dat ik het heerlijk vind!

    Bedankt voor dit super gerecht!

  2. Melanie

    Haha dit recept heb ik van je website en net zelf gemaakt. Maar echt omnomnom goddelijk!!

    • oanhskitchen

      Ohh haha! Ik dacht dat je de noodles bedoelde Ja de courgetti scampi is echt smullen ja

  3. Kook je de courgette slierten?

  4. Wat kun je ipv garnalen gebruiken? Klinkt heerlijk maar hou eeeecht niet van vis

  5. Moet reageren, ook al heb ik het nog niet gemaakt, want gaat hem zeker worden.
    Wat heb je toch een fantastische recepten, want gisteren jouw spinaziesalade gemaakt en beetje anders. ??
    Geitenkaas uitverkocht en gerookte zalm genomen. Veldsla i.p.v. spinazie, maar lekker!!!!
    1000 Maal bedankt!

    • Hoi Leonne,

      Leuk dat je mijn recepten lekker vindt! Jij bedankt voor het volgen en ik doe het met plezier dus graag gedaan!

      Groetjes Oanh

  6. Toch een vraag, want met 6 garnalen, kan ik niet zoveel.
    Koop je ze bevroren bij de Aldi of iets dergelijks of vers?
    Wat staat er dan op de verpakking?
    Kocht laatst tijgergarnalen, maar vind ik een beetje overdreven voor dit gerecht en past beter bij een cocktail.

  7. hoi allemaal, ik vraag me steeds af of jullie het zout daarna van de gourgetti vegen? of is het gewoon een kleine hoeveelheid die je erop op doet? het recept luikt me heerlijk en ga ik zeker maken ?

    • Het is niet perse nodig om zout te strooien Magda. Als je de courgetti kort meebakt komt er weinig tot geen vocht vrij 🙂 Dit gerecht heb ik gemaakt toen ik net begon met bloggen en ik heb het recept daarom ook iets aangepast!

      Groetjes Oanh

  8. Jawel gemaakt, maar de pot pesto stond te schimmelen ? en, nou ja, snel een ander idee en had nog spek van de de omhulde geitenkaasjes en met de schaar snel 2 plakken in stukjes geknipt.
    In de pan met wat olie, garnalen even flink aangebakken en de knoflook/kruidenkaas erbij. Beetje witte wijn erbij om alles los te roeren.
    Apart gezet en de courgetti gebakken.
    Het bord gegarneerd met parten citroen, wat halve kerstomaatjes, pecannoten en overstroomd met Parmesaan.
    Heerlijk en behoorlijk machtig, maar als diner met een goed glas witte wijn ……uit de kunst.

    Bedankt wederom en na mijn eigen proeverij, ga ik het de volgende keer voor vrienden of iets anders serveren.

  9. OMG dit is echt mijn favoriete courghetti gerecht <3 Zo lekker (en nog leuker; zo simpel!)

  10. Madelon

    Klinkt echt heerlijk! Welke kruidenkaas kan ik het beste gebruiken?

    Alvast bedankt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*