Courgette aubergine lasagne

Vandaag staat er lasagne op het menu. Ik ben er dol op! Hij is verrukkelijk met deze pastasaus en is smaakvol, vullend en leuk om te maken. Het gerecht bevat boordevol groenten en is heerlijk met een salade on the side.

Bekijk hier meer lasagne recepten!

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Courgette aubergine lasagne

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 10 plakjes courgette (ongeveer 1/6 courgette)
  • 10 plakjes aubergine (ongeveer 1/6 aubergine)
  • 300 gram gehakt
  • 1/2 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram tomatensaus
  • 1 el roomkaas
  • 1 tl sambal
  • 1 el kikkoman sojasaus
  • snufje oregano
  • snufje paprikapoeder
  • snufje basilicum
  • 1 mozzarella bol
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de ui in stukjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Rul het gehakt bij het uitje en kruid het met oregano, basilicum, sojasaus, sambal, paprikapoeder en peper.
Snijd ondertussen de selderij in kleine stukjes en doe dit bij het gehakt, bak het voor een paar minuten.
Doe vervolgens de tomatensaus en de roomkaas bij het gehakt en laat het een paar minuten pruttelen.
Breng het op smaak en doe dan het vuur uit.

Snijd de courgette en aubergine in plakjes (of schaaf het in lange reepjes).
Pak dan twee kleine ovenschaaltjes en begin met de laagjes:
– tomatensaus
– courgette plakjes
– Parmezaanse kaas
– mozzarella stukjes
– aubergine plakjes
– saus
– tot slot verse basilicum blaadjes, mozzarella stukjes, Parmezaanse kaas

Bak dan de lasagne voor 30 min in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lasagne, lasagna, pasta, diner,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

22 Comments

  1. Deze is echt ZO lekker!

  2. Deze was heerlijk ipv gehakt ,zalm heel lekker.

  3. Wauw wat was dit lekker!!!! Thanks voor je lekkere recept weer Oanh!

  4. anita de keizer

    Super lekker!!

  5. Mmmm, hoeveelheden vergroot en nu een oven overheerlijke schaal voor meerdere personen of voorraad.
    Kook graag voor morgen, maar kon de proeverij niet laten ?.
    Zit al aan mijn 2de bordje, terwijl ik al gegeten had.

    Als ik een keertje schijt heb aan de lijn, lijkt het me ook heerlijk met een laag aardappelschijfjes onderin.

    Toppie wederom ?

  6. Wauw wat heb ik heerlijk gegeten. Paar kleine aanpassingen omdat ik paar dingetjes niet in huis had maar echt heel lekker. Dank je wel weer voor dit recept

  7. Ik ga hem nu voor de 3e keer maken. Zo lekker!

  8. Ik wil dit gaan maken. Klinkt heerlijk! Vroeg me alleen af of de aubergine wel lekker zacht en gaar wordt. Moet ik die niet eerst grillen?

  9. Lekkere groentelasagna. ik vond de courgette en aubergine niet helemaal gaar, maar een beetje bite was achteraf helemaal niet slecht. Wil je het wat gaarder hebben dan zou ik vooraf de plakken courgette en aubergine even grillen, of je laat de schotel een kwartiertje langer in de oven.
    Apart om er een schepje sambal door te doen, ik gebruik haast nooit sambal maar ik kom het in meer gerechten van jou tegen en het smaakt heerlijk.

  10. Heerlijk!! En makkelijk te maken!

  11. Misschien kijk ik er overheen, maar wanneer moet het gehakt erbij

  12. Oeps, intussen zelf het antwoord op mijn vraag gevonden. Had het dus verkeerd gedaan, maar dit recept is zeker voor een herhaling vatbaar.

  13. Oanh, wat bedoel je met selderij? Is dit bleekselderij of knolselderij? Ik wil het recept snel
    gaan maken. Lijkt me heerlijk?

  14. Heel toevallig staat vandaag jouw hartige taart vanavond op tafel!!

  15. Hallo Oanh, Vanavond voor de eerste keer jouw courgette aubergine lasagne gemaakt.
    Het zag er op het plaatje al zo lekker uit. Maar het dit gerecht heeft alles overtroffen.
    Wát een zááálig recept is dit. Een blijvertje.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.