Chocolade paaseieren!

Chocolade paaseieren!


 

En de tweede challenge is chocolade paaseien geworden!
Het is al een tijdje geleden dat ik iets met chocolade heb gemaakt dus het werd weer eens tijd!
Leuk en makkelijk om te maken en gezellig voor de aankomende pasen!

Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 4 grote chocolade paaseien

  • 200 g stevia smeltchocolade
  • 100 ml slagroom
  • 50 g roomboter

 

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au-bain marie.
Gebruik ongeveer de helft om de vormpjes een laagje chocolade te geven.
Zorg dat de randjes goed gedekt zijn met chocolade.
Doe de vormpjes dan in de koelkast zodat het kan uitharden.
Verwarm de slagroom ondertussen in een pannetje op een laag vormpje en voeg dan de overgebleven chocolade toe, maar laat wel wat over om de vormpjes straks mee af te dekken.
Blijf ondertussen roeren en let op dat het niet gaat koken.
Voeg de boter toe en blijf roeren totdat het een egale massa is geworden.
Haal de vormpjes uit de koelkast en vul de vormpjes met de vulling en doe het weer in de koelkast zodat het kan uitharden.
Doe als het is uitgehard de laatste chocolade erover en laat het tot slot weer uitharden.

Ik was wat ongeduldig en heb ze er te vroeg uitgehaald. Ook waren de vormpjes best groot. Je kan het ook prima in kleine bonbon vormpjes maken, ook superlekker!

 

Geniet! X

1 Reactie

  1. Jolanda verhaar

    Hoi Oahn

    Hoe kom ik aan stevia smeltchocolade

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*