Cataplana

Cataplana

Ik ben nu een paar dagen thuis van een prachtige en smaakvolle vakantie in Portugal
Daar heb ik genoten van een hoop heerlijke visgerechten waaronder overheerlijk cataplana met verschillende zeevruchten en vis, zo rijk aan smaak!
Die moest ik zelf maken! Dus bij deze, Cataplana a la Oanh in een gewone pan ๐Ÿ˜‰

(Een cataplana pan paste helaas niet in mijn bescheiden handbagage koffertje ๐Ÿ˜› )

Ingrediรซnten 2 personen:
8.3khd per persoon

2 geroosterde puntpaprika’s
2 tomaten
2 teentjes knoflook
1 ui
1/4 chorizo
1/2 visbouillon
2 laurierblaadjes
mosselen (10 pp)
4 inktvisringen
1 pangasiusfilet
8 garnalen
platte blad peterselie
snufje paprikapoeder
snufje chilipoeder
peper
olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de tomaat in grove stukken en pel de knoflookteentjes
Doe de geroosterde paprika, tomaten, knoflook en wat olijfolie in een bakje en pureer dit met een staafmixer
Snijd de ui in ringen en verwarm wat olijfolie in een pan
Snijd de chorizo in blokjes en doe dit bij de uitjes in de pan en bak het tot er een lichtbruin korstje op de chorizo komt
Doe dan de gepureerde paprika en tomaten in de pan met het bouillonblokje en de laurierblaadjes bij de chorizo en laat het even pruttelen
Leg dan de vis, mosselen, inktvisringen en de garnalen mooi in de pan en sprenkel er een beetje peterselie overheen
Doe dan de deksel op de pan en laat dit 20minuten stoven op een laag vuurtje (totdat de garnalen helemaal roze zijn geworden)

Na de 20minuten de deksel van de pan halen en daar heb je dan een heerlijke cataplana!

Eet smakelijk en geniet van een momentje Portugal a la Oanh! ๐Ÿ™‚

7 Reacties

  1. Ha, ha, was weer even thuis in mijn geliefde Portugal.
    Ben helaas allergisch voor mosselen, maar kwak er andere vis in.
    Dourado of Dourada ook lekker.

  2. Wist je dat dourado en dourado 2 verschillende vissen zijn?

  3. Foutje, dourado en dourada bedoelde ik.

  4. Hoeveel gram is een 1/4 chorizo?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*