Bulgogi

Bulgogi

Bulgogi is één van mijn favoriete Koreaanse gerechten. Ik ben gek op koreaans eten.
Het is smaakvol, pittig, anders, avontuurlijk.. Het brengt je voor eventjes naar Azië!
Dit gerecht is naast dat het superlekker is ook super eenvoudig en laag in khd 😀
Ik heb het lekker met mijn handen gegeten! Wat biefstuk in sla oprollen en snibbelen,..

Ingrediënten 1 persoon:
4khd per portie

150gram biefstuk
½ ui
1 knoflookteentje
Verse peper naar wens
2 et soja saus
½ et sesamolie
½ et sesamzaad
¼ stengel bosui
Sla

Bereidingswijze:

Snij het uitje en de peper in en pers de knoflook uit
Doe het bij elkaar in een bakje en voeg daar de sojasaus en sesamolie bij
Dit is de marinade.
Snijd de biefstuk in plakjes (ik had reepjes gekocht)
(het liefst dunne plakjes. Dit gaat het best als je de biefstuk even in de vriezen doet en vervolgens snijd)
Laat de biefstuk een uur in de marinade rusten
Was ondertussen de sla, rooster de sesamzaadjes en snij de bosui in dunne dingetjes
Bak vervolgens de biefstuk, voorkom dat het te taai wordt door de biefstuk kort te bakken
Maak het bord op met wat sla, daarnaast of bovenop de biefstuk en de sesamzaadjes en bosui als garnering

Eet smakelijk en voor eventjes veel plezier in Korea 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*