Boerenkool!

Boerenkool!


 

Het is weer tijd voor een ouderwetse boerenkool stamppot! Heerlijk om in de herfst te eten met een smakelijke rookworst πŸ™‚
Ook heerlijk met andijvie, spitskool, winterpeentjes.. Varieer er lekker op los!

Ingredients 3 personen

  • 1 bloemkool
  • 5 wortels
  • 300 gram boerenkool
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 125 g spekblokjes
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • peper
  • knoflookpoeder
  • nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het samen met geschilde worteltjes in een ruime pan met kokend water en een groentebouillonblokje totdat ze beetgaar zijn.
Doe in de laatste 5 minuten de boerenkool bij de bloemkool en wortels in de pan en giet het na de 5 minuten af in een vergiet.
Laat het zo goed mogelijk uit zetten en doe het weer terug in de pan. Verdamp het overige vocht door de pan 20 seconden op een laag vuurtje te zetten.
Bak ondertussen de spekblokjes.
Stamp de bloemkool , wortels en boerenkool fijn en voeg je de knoflookpoeder, peper en nootmuskaat toe (als je het lekker vindt een klontje boter of scheutje ongezoete soja/amandelmelk)
Maak dan de jus met een bouillonblokje. Ik heb een half uitje in wat boter gebakken en daar een runderbouillonblokje bij gedaan met kokend water.

Geniet en een heel fijn weekend!

X

5 Reacties

  1. Ik laat de boerenkool wel langer koken (een uur pruttelen zeker) anders vind ik ze veel te scherp
    maar verder een lekker recept ga ik zeker maken dank je wel

  2. Bedoel je met wortels winterpenen of dunne wortels aan een bosje? #voordezekerheid

  3. het lijkt me erg lekker
    maar normaal kook ik verse boerenkool altijd langer het blijft zo vreselijk stug.
    ik ga het zeker van de week proberen.
    bedankt voor het recept

  4. Gisteren gemaakt en gegeten. Alles klopt aan dit recept en het is nog heerlijk ook. Een topper!

  5. Wat voor wortels gebruik je hiervoor ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*