Boerenkool met worst

De boerenkool is in de aanbieding, een goede reden om een overheerlijk ouderwetse boerenkool met worst te maken! Heerlijk met een kuiltje in het midden met jus en gebakken spekjes en ui.

Klik hier voor meer stamppot recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Boerenkool met worst

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 11.7 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 300 gram boerenkool
  • 1 rookworst
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 1 ui
  • 150 gram spekblokjes
  • snufje peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook het met het groentebouillonblokje beetgaar in een ruime pan met kokend water.
Voeg in de laatste 5 minuten de boerenkool bij de bloemkool in de pan en giet het na de 5 minuten af.
Druk zoveel mogelijk vocht uit om te voorkomen dat de stamppot te waterig wordt.

Bak ondertussen de spekblokjes met een half gesneden uitje.

Stamp de bloemkool en boerenkool fijn met een stamper en voeg de knoflookpoeder, peper en nootmuskaat toe.

Maak de jus door een half uitje in wat boter te bakken. Voeg een runderbouillonblokje toe met wat kokend water.

Maak de rookworst volgens de bereidingswijze en serveer het met de boerenkool, gebakken spekjes en jus.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boerenkool, worst, spek, stamppot,

IMG_7457

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

16 Comments

  1. dank je wel,het ziet er zo waanzinnig lekker uit,dat ik het wel moet maken deze week

  2. heerlikk ga ik van de week maken.?

  3. ik ga het vandaag proberen zie er lekker uit en makkelijk

  4. Wij eten het vanavond voor de tweede keer, mijn man doet niet mee aan khda maar heeft er totaal geen moeite mee dat zijn stamppotje er in het vervolg zo uit ziet. Ook ik vind het heerlijk. Dank voor je recept, het is echt een aanrader!!

  5. Het lijkt me heerlijk. Maar moet de boerenkool ook niet eerst gekookt worden?

  6. Heerlijk! Even wennen dat er knoflookpoeder in gaat maar groot succes! Is het in te vriezen? Heb best een boel over..

  7. Het heeft mij heerlijk gesmaakt.

  8. Oww zo lekker maar kun je de bloemkool
    Vervangen voor andere groenten .
    Mij maag kan slecht tegen kool

    Maar vind allemaal zo lekker

  9. Hallo Oanh,
    Ik heb de boerenkool gecombineerd met koolraap puree.
    Ook een lekkere combinatie.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.