Bloemkool kaas kroketjes!

Bloemkool kaas kroketjes!


 

Vandaag heb ik deze tasty bloemkool kroketjes gemaakt met de airfryer voor de lunch.
Ze zijn heerlijk en onwijs makkelijk om te maken!
Here is comes πŸ™‚

 

IngrediΓ«nten 6 kroketjes

1.2 khd per kroket

  • 300 g bloemkool
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 takjes fijngesneden koriander
  • peper
  • 50 g knabbelspek
  • 15 g parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Pureer de bloemkool en knijp het overtollige vocht uit de bloemkoolpuree met een theedoek.
Meng de bloemkoolpuree met de parmezaanse kaas, ei, paprikapoeder, koriander en peper en maak er 6 kroketjes van.
Maak de knabbelspek fijn met een keukenmachine en doe daar de parmezaanse kaas bij.
(als je knabbelspek minder lekker vindt, kun je ook alleen parmezaanse kaas gebruiken of fijngemalen koolhydraatarme crackers)
Haal de kroketjes door de fijngemalen knabbelspek en parmezaanse kaas en doe ze 10 minuten op 180c in de airfryer.

Klaar is kees! πŸ™‚

Geniet X

 

ps: Als je geen airfryer hebt, doe je de kroketjes 25 minuten in de oven op 180c πŸ™‚

17 Reacties

  1. Hoi Oanh, ik heb gisteren de kroketjes gemaakt en ze waren erg lekker.
    Als de bloemkool goedkoop is (laatst een stunt voor 59 cent) dan koop ik wat meer, kook ze samen met zoete aardappels en vries ze in kant en klare porties in.
    Ik had dus een variant maar het principe is hetzelfde. Het idee van de knabbelspek als paneer is echt een topper, ga ik vaker gebruiken

  2. Hoi, wat is ‘knabbel spek’ precies? Hoe ziet dat er in de winkel uit of onder welke andere naam wordt dat verkocht?
    Alvast dank voor je reactie!

    • Hoi Moon!

      Knabbelspek vind je vaak bij de worstjes of vleesafdeling. Als je het aan een winkelmedewerker vraagt weet ik zeker dat je zult slagen! πŸ™‚

      Groetjes Oanh

  3. Moet de airfryer voorverwarmd zijn ?

  4. Hallo Oanh,
    Wat zijn de Airfryer recepten? Is dat anders dan oven recepten?
    Groetjes,
    Gehan

  5. zou je dit recept ook in de oven of frituurpan kunnen maken?

  6. Lijkt mij een heerlijk recept. Ik eet alleen geen vlees. Heb je nog tips om de knabbel spek te vervangen?

  7. Beste,
    Kan je ook knabbelbacon gebruiken?

    X

  8. Deze lijken me heerlijk. Ik begrijp alleen iets niet: er staat “snij de bloemkool in roosjes beetgaar”. Moet ik de bloemkool koken? Groetjes, Esther

  9. Vandaag gemaakt.
    Echt heel lekker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*