Bloemkool Gratin

Bloemkool Gratin


 

Deze avond ga ik genieten van deze smakelijk bloemkool gratin!
Bloemkool met gekruide roomkaas, gebakken spekjes, champignons met een krokant dakje van geraspte kaas
Het is eenvoudig om klaar te maken en zalig πŸ™‚

IngrediΓ«nten 2 personen

9khd per persoon

  • 1 kleine bloemkool
  • 4 champignons
  • 125gram spekblokjes
  • 200 gram mascarpone
  • klein scheutje slagroom
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerrie
  • knoflookpoeder
  • peper
  • chili flakes
  • 70gram geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c
Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer de bloemkoolroosjes kort in een pan met kokend water
Snijd vervolgens de champignons in plakjes en bak die samen met de spekblokjes in een pan
Meng ondertussen mascarpone, slagroom, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, chiliflakes en peper
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, daarbovenop de spekblokjes en champignons
Giet de mascarpone en slagroom mengsel over de bloemkool en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel
Bak de gratin 25minuten in de oven, totdat er een krokant jasje van kaas is ontstaan

Eet smakelijk! πŸ™‚

 

18 Reacties

  1. Als je dit recept voor 4 personen wil maken, moet je dan ook de hoeveelheid mascarpone verdubbelen? Dat lijkt mij namelijk zo veel 400 gram.

  2. DaniΓ«lle

    Het was fantastisch, echt superlekker. Vooral de pittige bite van de flakes. Ik heb wel meer slagroom toegevoegd omdat de mascarpone dik is en ik dit niet kan uitschenken. Heb je nog tips om de mascarpone schenkbaarder te krijgen??

    • Hoi Danielle,

      Wat fijn dat het je heeft gesmaakt! ? Slagroom erbij is een prima oplossing lijkt mij! En anders zou je ipv mascaprone ook nog creme fraiche kunnen gebruiken, dat is wat dunner ☺️

      Groetjes Oanh

      • DaniΓ«lle

        Ahhh….slim idee…die variatie ga ik een keer maken.. Ben benieuwd!

        Groetjes DaniΓ«lle ?

        • Ja ik benieuwd hoe het dan smaakt! Met kaas lijkt het me nog best lekker ☺️

          Groetjes Oanh

  3. Vanavond gemaakt wat was het lekker
    heb het gemaakt met creme fraise slagroom verse knoflook kruiden zoals het er staat zou het morgen zo weer eten

  4. Misschien een stomme vraag maar hoe kort is kort blancheren? Nog nooit gedaan namelijk…
    Wil het recept graf uitproberen maar ben bang dat het mislukt

  5. Heerlijk gerecht!! Alleen voor 2 personen wel wat weinig. Ik kon het helemaal alleen op. ?

    Ook de rest van je gerecht zijn super! Heb vandaag maar alle twee je boeken besteld! ??

    • Ohh haha! Wat leuk dat je mij boeken heb besteld! Alvast heel veel plezier ermee Laila! πŸ™‚

      Groetjes Oanh

  6. Hallo, Ik heb dit recept gemaakt en was heel lekker. Alleen had ik helaas veel vocht onderin de overschotel waarin volgens mij ook het mascarpone mengels is gekomen. Heb je tips op dit te voorkomen? Dan wordt het volgens mij nog lekkerder.

    • Hoi Els,

      Dan heb je misschien iets te lang de bloemkool gekookt. Heel goed afgieten en iets korter koken kan helpen!
      Succes!

      Groetjes Oanh

  7. Hoe lang in de oven.?

  8. In 1 woord zalig!!!!!!! Voor herhaling vatbaar πŸ‘

  9. het was lekker. maar ik had teveel room gebruikt de saus was waterachtig.
    de volgende maal een beetje room en het over het gerecht strijken.
    weet zeker dat het een geweldig lekker gerecht is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*