Bbq bijgerechtjes!

Bbq bijgerechtjes!


 

Ik heb de challenge een dagje opgeschoven en heb gekozen voor eentje die passend is bij de huidige weersomstandigheden en weersverwachting! Vandaag hebben we een verjaardagsBBQ op de planning staan waar ik deze tasty bijgerechten voor heb gemaakt. Ze zijn allemaal vegetarisch, fris, licht en makkelijk om te maken!

Ik heb gekozen voor onderstaande bijgerechtjes:

Bloemkool couscous
– 1 kleine bloemkool
– 1/2 courgette
– 1 blokje biologische groentebouillon
– snufje kerrie masala
– 3 gegrilde paprika’s (uit een pot)
– 4 el feta kaas
– 2 handjes rucola

Bereidingswijze:

Rasp de bloemkool fijn en snijd de courgette in blokjes.
Doe de geraspte bloemkool en courgette in een pan, maak het bouillonblokje fijn en doe het samen met de kerrie in de pan.
Bak het ongeveer 5 minuten in een pan.
Schep het in een schaal, laat het afkoelen en doe de gegrilde paprika in stukjes erbij.
Doe ook de feta blokjes en rucola bij het geheel en hussel het door elkaar.
Ik heb er nog peper en een scheutje olie van zongedroogde tomaatjes erbij gedaan.

 

Halloumi spiesjes
– Courgette
– Halloumi kaas
– Champignons
– Rode ui
– Rode paprika

Bereidingswijze:

Schil de courgette met een kaasschaaf.
Snijd de rest van de ingrediΓ«nten in blokjes en rijg ze aan een satΓ©prikker.
Ik doe er (voordat ze op de bbq vliegen) olijfolie over gemengd met een beetje paprikapoeder en kerrie massala.

Caprese cups
– Mozzarella bolletjes
– Snoeptomaatjes
– Basilicum blaadjes
– Balsamico azijn
– Basilicum olie
– Peper
– Zout

Bereidingswijze:

Snijd de mozarella bolletjes en snoeptomaatjes door de helft.
Snijd de basilicum in grove stuken
Meng alles samen en schenk er op gevoel balsamico azijn, basilicum olie, peper en zout bij.

2 Reacties

  1. Ria Verhoeven

    Wat een leuke bijgerechtjes! Goed idee! Thanx

  2. Djoekie

    Behalve de bloemkool couscous ga ik de twee andere een keer maken. En de spiesjes in mijn grillpan. Ik blij dat we zo boodschappen gaan doen πŸ™„

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*