Aziatische tofu soep

Aziatische tofu soep

Ik ga morgen een paar dagen vakantie vieren in Portugal dus was ik genoodzaakt om de koelkast in te duiken en van de left overs een lunch te brouwen!
Weggooien is ook maar zonde..
Daarnaast krijg je van koken met left overs vaak de lekkerste gerechtjes! ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten 3 personen:
7.2khd per persoon

450gram tofu
1 stengel selderij
1 tomaat
3 kastanje champignons
1 stengelย lente ui
1 ui
1 teentje knoflook
5 el vissaus
1 tl sambal
1 cm bij 1 cm gember
1 limoen (sap van hele limoen)
1 laurierblaadje

Bereidingswijze:

Snijd de ui, selderij, lente ui, tomaat en champignons in blokjes
Fruit de ui, selderij en champignons met de sambal in wat kokosolie en bak het voor 1 minuutje in een soeppan
Doe dan de tomaat, gember, lente ui, laurierblaadje, peper en de vissaus erbij
Snijd de tofu in blokjes en doe dit in de pan en bak het mee voor enkele minuten
Breng alles op smaak met limoensap, wat vissaus en peper en doe het bouillonblokje erbij met water (totdat alles ruim onder staat)

Maak het af met een toefje koriander en klaar is kees! ๐Ÿ˜€

Een heerlijke aziatische tofu soep ๐Ÿ™‚

3 Reacties

  1. Hoi. Lijkt me een heerlijk soepje en ik gooi ook zelden iets weg.
    Vandaag rest kipfilet met mascarpone, restjes groente en salade.
    Veel plezier in Portugal en ik ga vaak naar de Algarve.
    Heb er inmiddels een Portugese vriendenkring en dat is avondvullend lekker eten.
    Wat een heerlijke gerechten en zo ontspannen, als ze eten!
    Wens je veel plezier!

  2. Het soepje staat op. Het viel mij alleen op dat in het recept niets meer staat over de limoen en de sambal. Ik heb het er maar gewoon doorheen gedaan – op hoop van zegen :-). Het bouillonblokje stond niet in de ingrediรซnten lijst en ik heb maar een kippenbouillonblokje genomen, omdat ik ook wat stukje kip heb genomen ipv tofu. Het wordt vast lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*