Wednesday Challenge Day Aziatische roerbak

Wednesday Challenge Day Aziatische roerbak

Deze week waren er meerdere verzoekjes voor aziatische gerechten
Karen vroeg bijvoorbeeld om een aziatische roerbak met een ketjap smaak en Janny babi ketjap
Ketjap is daarentegen niet bepaald koolhydraatarm dus heb ik gekeken naar een alternatief

Je ziet vaak dat er suiker wordt gebruikt in de chinese keuken
Ik gebruik liever geen suiker dus heb ik voor dit gerecht coca cola light gebruikt
Dat geeft een zoete gekarameliseerde touch en een verrassende smaak!
Misschien minder gebruikelijk en een wat ongezondere keuze dan normaal,
maar voor een keertje wel leuk en lekker πŸ™‚
Ik heb genoten! Bedankt Karen en Janny

IngrediΓ«nten 1 persoon:
3khd

1 kipfilet
1 tl sambal badjak
3 el sojasaus
100 ml cola light
2 grote champignons
1 handje taugΓ©
1 lente ui
1 teentje knoflook
geroosterde sesamzaadjes
1 ei
arrowroot of ander bindmiddel

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet, champignon en de lente ui in stukjes
Kook het eitje in een pan met water voor 6 minuten
Bak de kipfilet in wat kokosolie en doe na 2 minuten de knoflook, sambal en sojasaus bij
Voeg na enkele minutenΒ  de champignons en de cola toe en laat het even pruttelen
Schil het eitje en doe het eitje bij de kip in de pan
Voeg wat arrowroot toe om het te laten binden
Doe de laatste minuut de taugΓ© en lente ui bij de kip en tot slot de geroosterde sesamzaadjes

Ik heb dit keer kip gebruikt, maar voor de babi zou je uiteraard ook speklapjes kunnen gebruiken πŸ™‚

Eet smakelijk! πŸ™‚

1 Reactie

  1. Zo simpel en zo lekker.
    Variatie: maak wat kippenbouillon en voeg dit complete gerecht toe.
    Heerlijk Aziatisch roerbaksoepje en maakte het toevallig vanavond. Uiteraard zonder cola light, maar met ketjap asin en mijn variatie aan kruiden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*