Asperges met champignonroomsaus en gepocheerde ei

Asperges met champignonroomsaus en gepocheerde ei


 
De asperges zijn weer betaalbaar! Een van mijn favo gerechtjes is dit recept. Makkelijk en toch een beetje speciaal πŸ™‚
Hier komt het recept!

IngrediΓ«nten 1 persoon

14khd

  • 250 g asperges
  • 50 g kastanjechampignons
  • 100 ml slagroom
  • 50 g geraspte kaas
  • peper
  • 2 slavinken (of 1 πŸ˜‰ )
  • kokend water
  • scheutje azijn
  • 1 ei
  • 2 plakjes ham

 

Bereidingswijze:

Snijd 1 cm af van de aspergesteeltjes en verwijder de schil.
Kook een ruime hoeveelheid water in een pan en kook de asperges beetgaar en bak de slavinken in een aparte pan.
Snijd ondertussen de champignons in blokjes en bak het in een pannetje.
Doe na enkele minuten de slagroom erbij met de kaas en een flinke hoeveelheid 4 seizoenen peper.
Breng dan een ruime hoeveelheid water aan de kook in een pan met een scheutje azijn en draai er een kolk in met een lepel.
Breek het ei in het midden van de draaiende waterkolk en kook het ei 3a4 minuten.
Maak het bord op met de asperges, daarbovenop de plakjes ham, gepocheerd eitje, saus en slavinken.

Geniet! X

6 Reacties

  1. Wow, zó heb ik ze nog niet eerder gegeten. Lijkt me zÑÑÑlig! Bedankt.

  2. Dit is een leuk recept. Weer eens wat anders dan de gesmolten boter. Ga het zeker uitproberen

  3. Voor vandaag op menu, maar dan wil ik ze in de slowcooker doen, enig idee hoelang Oanh, heb hem nog maar net πŸ˜‰

  4. Marielle Juffermans

    Wat was dit lekker!! Zeker voor herhaling vatbaar…Dank je wel!

  5. Hai.. Dit was mijn allereerste recept wat ik uitteste en het was overheerlijk.. Ben nu een boodschappenlijst aan het maken voor andere lekkere recepten.. πŸ˜ƒ

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*