Andijvie stamppot

Andijvie stamppot

Gisteren was de Wednesday Challenge Day en kwam het verzoekje van Miranda en Priscilla voor een stamppotje πŸ™‚
Alleen was het te mooi weer voor een stamppotje en heb ik gekozen voor Kip Tandoori
Aangezien het vandaag snel grauwig werd heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt en heb ik tΓ³ch nog een stamppotje gemaakt πŸ˜€

Verrukkelijk met een sappig gehaktballetje en een smaakvolle jus πŸ™‚

IngrediΓ«nten 2 personen:
10khd per persoon

1/2 kleine bloemkool
300 gram gehakt
300 gram andijvie
1/2 ui
2 plakjes bacon
Parmezaanse kaas
Nootmuskaat
Bouillonblokje
1 tl boter

Sambal
Mosterd
Kikkoman sojasaus
Peper
Chilipoeder

Bereidingswijze:

Kook een ruime hoeveelheid aan water in een hoge pan
Snijd de bloemkool in roosjes en doe de bloemkool in de pan met kokend water samen met een groentebouillonblokje
Kruid het gehakt voor de gehaktballen met de sambal, mosterd, kikkoman, peper en chilipoeder naar smaak en maak er gehaktballen van
Verwarm boter in een pan en voeg de gehaktballen toe
Als de gehaktballen dichtgeschroeid zijn giet je er een beetje water bij en zet je een deksel op de pan op een laag vuurtje
Laat de gehaktballen door pruttelen voor ongeveer 20minuten (schep af en toe was jus over de ballen)
Als de bloemkool zacht is (prik er even in met een vork) kan de andijvie er bovenop
Kool de andijvie mee voor 5minuten, haal het pannetje van het vuur en giet het water uit de pan of gebruik een vergiet (er komt veel water vrij dus herhaal dit tot er geen water meer uit komt)
Stamp nu de bloemkool en andijvie en voeg er een ruime hoeveelheid parmezaanse kaas bij, de boter, nootmuskaat en peper
Bak als laatst de ui en bacon
(als de jus te waterig is kun je het binden door arrowroot of een andere vervanger toe te voegen, je kunt er ook een stukje bouillonblokje bij doen voor extra smaak)

Nu kun je een heerlijk bordje opmaken met andijviestamppot, gehaktbal, jus en een toefje ui met bacon!

Eet smakelijk! πŸ˜€

7 Reacties

  1. Nou ja geweldig! Heerlijk ook zoals jij de gehaktballen aanmaakt. Mijn idee ??, lekker pittig.
    Baal ervan, dat ik zo weinig eet, want het water loopt me in de mond.
    Ga het zeker maken en je schrijven, wat ik ervan vond!

  2. Het was gister niet zulk lekker weer dus echt een dag voor stamppot! Heerlijke stamppot! Helemaal fan van jegerechten en tips! Thnx

  3. Oh die gehaktballen lijken me heerlijk πŸ˜‰ Er staat alleen bij de ingrediΓ«nten dat je ze “naar smaak” moet toevoegen. Kun je aangeven hoeveel sambal, mosterd, sojasaus, peper en chilipoeder je ongeveer gebruikt? Dan ga ik ze vanavond direct maken πŸ˜€ Thanks!

    • Hoi Sas!

      Beetje laat, je hebt ondertussen vast al gegeten πŸ˜‰ Ik doe meestal een tl sambal, een tl mosterd, 2 scheutjes sojasaus en een snuf peper en chilipoeder πŸ™‚ Het luistert gelukkig niet zo nauw πŸ˜‰

  4. Waarom geen ei(eren) door het gehakt?
    Dat bind ook meteen als je een poosje (met vork) mengt.
    Doe er zelf ook altijd nog beetje gesnipperde ui door.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*